JUNE 5, 2019

MILANO GUIDE

For en uges tid siden kom jeg hjem efter fire skønne dage i Milano. Det var min første gang i byen og jeg var mildest talt begejstret og kan faktisk ikke vente med at komme tilbage til byen. Byen er smuk, charmerende og virkelig ren og pæn. Jeg brugte Sidsels Milano guide rigtig meget, men derudover tænkte jeg, at jeg selv ville lave en lille guide også. Den kan I se nedenfor.

STAY

Vi boede i den nordlige del af Milano på Hotel Sanpi, som jeg klart kan anbefale. Det ligger i et ungt kvarter med en masse barer og restauranter og tæt på den dejligste kæmpe park. Derfra bevægede vi os både øst, vest og syd. Hvis man skal have et glas vin eller spise lækker mad, så er gaderne Viale Vittorio Veneto eller Via Melzoklart et besøg værd i det område. Derudover kiggede vi også på Petit Palais hotellet, som ligger mere Syd for centrum, hvis man er mere til det. Hvis man er mere til Airbnb så skulle der eftersigende også være nogle virkelig gode muligheder for det.

Udsigten fra hotelværelset.

SEE 

Fondazione Prada
Fondazione Prada er uundgåeligt. Det er det smukkeste museum fyldt med moderne kunst og med den dejligste lille Wes Anderson café. LINK.

Giardini Pubblici Indro Montanelli
Generelt har Milano virkelig mange smukke parker, hvor man kan hygge sig og kigge på mennesker mens man spiser noget lækkert fra et italiensk supermarked.  Giardini Pubblici Indro Montanelli er bare én af dem, som jeg brugte en del timer i.

Brera Botanical Garden
Jeg elsker botaniske haver og jeg elsker specielt at besøge botaniske haver i andre lande. Milanos botaniske have er en lillebitte perle fyldt med smukke planter – og den er simplethen så smuk og bestemt et besøg værd.

Cascina Cuccagna
Cascina Cuccagna er egentlig ligeså meget en café og en restaurant som det er en must-see. Det er en lille perle, som ligger ret øde og så vidt jeg kan oversætte mig frem til, så beskriver de sig selv som “et referencepunkt for den fælles søgning efter socialt trivsel og livskvalitet”. De dyrker deres egne grøntsager og stedet emmer af kvalitet, natur og overskud.

Milanos Domkirke
Milanos Domkirke er virkelig WOW. Dog er området rundt omkring naturligvis lidt turistet, men på en pæn og langt mere charmerende måde end i de fleste andre lande. Der er flere skønne restauranter rundt om domkirken med direkte udsigt til kirken, hvor man kan sidde og hygge sig med en pastaret og et glas iskoldt hvidvin. Derudover ligger der en ret overvældende og super high end shopping arkade lige ved siden af.

 

SHOP

D Mag Outlet
Milano er go-to place, når det kommer til outlet shopping og der er seriøse penge at spare! Hvis man prioriterer det kan man tage ud af byen til et af de mange outlets, men faktisk ligger der også et outlet ved navn Dmag midt i Milano, hvor man kan finde rigtig meget guf, hvis man er tålmodig. Der ligger to butikker i centrum, men det er klart den på Via Alessandro Manzoni der er bedst efter min mening. Via Alessandro Manzoni er i øvrigt en god shoppegade, hvor du kan finde alle butikker fra highstreet til high end.

Bimba Y Lola
Bimba Y Lola kan nok bedst beskrives som den spanske version af Ganni. Butikken ligger også på Via Alessandro Manzoni.

Lizard Concept Store
Virkelig, virkelig smuk butik. Interiøret er nærmest besøget værd i sig selv, men de har også et virkelig godt udvalg af brands, som for eksempel Sleeper, By Far, Shrimps, Nanushka osv! Virkelig et besøg værd! Tjek deres insta HER.

Marni Outlet
Jeg indrømmer, at jeg havde høje forventninger til det Marni Outlet, men virkeligheden overgik faktisk alle forventninger. Måske specielt fordi jeg fandt de mest fantastiske sandaler i min størrelse.

10 Corso Como
Italiens svar på Colette. Virkelig sej butik fyldt med alle de seje brands og fantastisk interiør. Virkelig et besøg værd om ikke andet så bare for at kigge på de smukke og weird ting.

Vintage
Milano byder også på en del gode vintagebutikker, som jeg dog ikke helt har overblik over. Men jeg kan i hvert fald anbefale følgende: Napoleone, Humana Vintage, Loredana Mapelli Vintage og Cavalli e Nastri Vintage.

EAT 

Princi
En amazing bager á la Eataly, hvor man kan få salater, dødlækkert brød, pizza slices og meget mere. Perfekt til en tur i Parken.

Egalite
Et helt fantastisk morgenmadssted fyldt med lækkert brød, fantastiske croissanter, croque monsiuer, frisk appelsinjuice og drøngod kaffe.

Giacomo Rosticceria
En norditaliensk restaurant, som specielt er kendt for sin kylling. Man kan sidde ude i deres hyggelige gårdhave og have det helt skønt! På samme gade ligger også Giacomo Bistrot, som er en søster til Giacomo Rosticceria.

Via Melzo
En skøn og meget lang gade, hvor man kan finde gode barer og restauranter. Både Egalite og Giacomo Rosticceria ligger også på Via Melzo.

Cacio & Pepe Bottega Romana
Da vi søgte på “Milanos Bedste Cacio e Pepe” og ovenstående restaurant dukkede op så var jeg lidt skeptisk, men helt uden grund. Jeg har vitterligt aldrig fået så god pasta i mit liv og jeg ville ønske at jeg kunne besøge den en gang om ugen. Dødhyggelig stemning, søde tjenere og et kæmpe udvalg af gode pastaretter på menuen. Jeg kan anbefale deres Cacio e Pepe og deres Cabonara med trøffel!

Dry
Jeg fandt Dry på Sidsels guide og konceptet er ret skønt: Pizza og drinks! Vi nåede kun derhen til drinks, men det var til gengæld også lækkert! Den ligger to forskellige steder i Milano i Nord/Nordvest-området.

Alt i alt er Milano en virkelig skøn by og jeg tror stadig jeg har en masse områder til gode. Flybilletterne er ikke særlig dyre og jeg kan klart anbefale det! Hvis man oplever flyforsinkelse, så kan AirHelp hjælpe dig med at få forsinket fly erstatning.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JUNE 5, 2019