JEG SÆLGER UD AF MIN GADEROBE

CULTURAL APPROPRIATION

Jeg skrev mit speciale om cultural appropriation og det er generelt et emne jeg interesserer mig meget for og som jeg synes er vigtigt. Forleden faldt jeg over en virkelig fin artikel i Costume, skrevet af Freja Bech Jessen. Hvis I synes det er spændende eller er nysgerrige på fænomenet, så vil jeg anbefale jer at læse den lige HER.

Jeg synes i øvrigt dette citat fra artiklen opsummerer emnet meget godt

“Når folk gør opmærksom på kulturel appropriaton, bliver de typisk affejet som kronisk krænkede og forargede. Men ser man nærmere på den kritik, de rejser, handler den meget lidt om sårede følelser, men i langt højere grad om at gøre opmærksom på et helt reelt og meget konkret fænomen: At hvide mennesker gennem historien har høstet anerkendelse, nydt berømmelse og tjent penge på ting, der ret beset ikke var deres. Og at de fortsat gør det.”

(Mira C. Skadegård, diskriminationsforsker ved Aalborg Universitet.)

Jeg har også inkluderet en fin lille video fra i-D, hvor man kan blive klogere på emnet – der er så mange nuancer i det og det er en spændende diskussion.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG SÆLGER UD AF MIN GADEROBE