JULY 30, 2020

SLOW FASHION CRUSHES

Det er virkelig fedt at se hvordan slow fashion-scenen vokser og se hvordan nyere brands gør sit for at undgå overproduktion og spild. Der er desværre en tendens til at vi køber for meget tøj som vi kun bruger et par gange – enten fordi det er for trend-baseret eller fordi kvaliteten er dårlig – slow fashion indebærer bedre kvalitet som holder længere, fair produktion (både ift. mennesker og miljøet) og generelt items man bliver gladere for og som man har lyst til at beholde hele livet – det er i hvert fald min egen erfaring. Det er klart at dette også medfører højere priser, men måske skal vi bare indse at en bluse ikke nødvendigvis kun skal koste 80 kr. – det giver i hvert fald stof til eftertanke omkring produktionsvilkår og kvalitet. Jeg kan i hvert fald mærke hvor meget mere jeg har lyst til at investere i smukke, seje pieces som nedenstående brands udbyder og det er som regel ventetiden værd.

Nedenfor er tre brands, som jeg mener kan kategoriseres som “slow fashion brands”, som jeg har shoppet hos det seneste års tid og som jeg hermed gerne vil anbefale:

SLEEPER

Sidste år købte jeg denne smukke kjole (i mørkeblå) fra Sleeper til min venindes bryllup. Jeg bestilte den to måneder i forvejen og den var cirka en måned undervejs – de syede den nemlig først da jeg bestilte den. Da jeg modtog kjolen var der en lille note, hvorpå der stod hvem der havde syet min kjole. Sleeper er vokset en hel del siden da, men de gør stadig sit for at undgå overproduktion. Derudover har de fabrik i samme bygning som deres hovedkontor, så de kan sikre gode arbejdsvilkår, høj produktkvalitet osv. Kvaliteten på deres produkter er virkelig god og deres sizeless pajamas står højt på min ønskeliste.

Billeder via @daily_sleeper

MAISONCLÉO

Det hypede franske brand MaisonCléo er næppe gået nogens næse forbi. De laver de mest fantastiske skjorter m.m. på den helt perfekte franske måde. MaisonCléo består af en fransk mor og datter – datteren står for webshop, PR m.m., mens moren syr alt tøjet – én gang om ugen (hver onsdag kl. 18.30) åbner webshoppen og så er det ellers med at være hurtig – de tager nemlig max imod 30 ordrer ad gangen, da morgen skal kunne nå at sy alle styles. De laver de styles de føler for, udover deres key pieces som man altid kan bestille. Stoffet til tøjet er så vidt muligt overskydende stof fra forskellige franske coutoure huse, designere eller stoffabrikker. Ventetiden er omkring 14-30 dage og alle styles bliver sendt uden unødvendig packaging for at skåne miljøet. Derudover vedlægger de håndmalede postkort fra lokale kunstnere. Alt bliver syet i hånden og det er derfor også muligt at sende sine mål ind og få sin style helt som man vil have den. Virkelig optur!
Jeg har netop bestilt deres klassiske Agnès skjorte i hvid og glæder mig SÅÅÅ meget til at modtage den, da den har stået øverst på min ønskeliste i virkelig, virkelig lang tid, hvorfor det også føltes som en kæmpe sejr, da det endelig lykkedes mig at bestille den.

ÉNWEST

Min søde, seje tidligere kollega Matilde står bag brandet ÉNWEST, som helt kort laver de mest fantastiske veste. Vestene er designet af Matilde selv og håndsyet i Danmark. Vestene kommer i begrænset antal og der er mulighed for pre-order ved nye lanceringer. Senest har ÉNWEST lanceret ÈNWEST Unika, som er et virkelig sejt upcycling-projekt bestående af one-of-a-kind veste syet af vintagestof (se eksempel nedenfor til højre og læs mere HER). Jeg har netop investeret i Havana-vesten (billedet til venstre), som jeg allerede elsker.

Billeder via @en.west

2 kommentarer

 • Mic

  Ej tusinde tak for dette indlæg.
  Jeg holder selv øje med en del bæredygtige brands og følger med i, hvordan industrien udvikler sig.
  Jeg er ret vild med Sleeper, der først syer når ordren er lagt og ikke mindst skaber en historie om, hvem der har lavet den.
  Jeg må ind og kigge på deres site 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Tak for din søde kommentar! Det er virkelig nice, at der sker lidt på den front – send endelig gode tips min vej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULY 30, 2020