EFTERÅRS SNEAKERS

WORKING FROM HOME: 8 TIPS

Forleden var der en sød følger på Instagram, der spurgte om jeg ville lave et indlæg med nogle tips til at arbejde hjemmefra, nu hvor flere og flere arbejder hjemmefra igen. SELVFØLGELIG vil jeg det! Og jeg har faktisk masser af tips. Det med at arbejde hjemmefra er nemlig ikke noget jeg har gjort mig så meget i inden corona og de gange jeg har arbejdet hjemmefra har det været en kæmpe stressfaktor for mig, at være så langt fra mine kollegaer. Hvad laver de? Går jeg glip af noget? Burde jeg lave noget andet end det jeg er i gang med osv. Men pludselig var alle jo hjemsendt i marts, hvilket gjorde at alle stod i samme situation og så var det altså om at tilpasse sig ASAP. Her er nogle tips samlet fra egne hjemmearbejds-erfaringer:

Sørg for at stå op og gør dig klar som hvis du skulle ud af døren.

Hjemmearbejde fungerer slet ikke for mig, hvis jeg sidder i mit nattøj hele dagen. Derfor besluttede jeg fra dag 1 at jeg ville sørge for at stå op, gå i bad og tage ægte tøj på hver eneste dag. Selvfølgelig kan man skippe makeuppen for at give sin hud lidt ekstra luft, men det gør noget for ens motivation at være klædt ordenligt på synes jeg og desuden ville det være synd for alt ens flotte tøj ikke at blive brugt så længe!

Tag sko på

Meget i tråd med ovenstående, men det må næsten siges at være mit bedste tip til hjemmearbejde: tag sko på. Det skal naturligvis helst være nogle meget rene sko, men det gør altså noget ved en, at have sko på når man arbejder synes jeg. Jeg har eksempelvis været glad for at hoppe i et par sandaler med strømper i – smart og komfortabelt.

Indret en god arbejdsstation

Hvis man har plads til det er en stor skærm, tastatur og mus klart the way to go. Men uanset hvad er det virkelig vigtigt at indrette en god arbejdsstation hvor du sidder godt, hvor du har det komfortabelt og hvor du kan arbejde i fred og ro. Sørg for at have en kande vand stående, læg et æble til senere på dagen, tænd evt. for radioen og få det bedste ud af det.

Hold pauser

Det er virkelig vigtigt at huske at holde pauser fra arbejde, skole eller hvad man ellers sidder med. For eksempel har jeg prøvet at holde minimum 20 minutters frokostpause, hvor jeg ser The Daily Show. En anden god måde at holde en pause er at gå en tur rundt om blokken og få noget frisk luft – gerne uden sin telefon.

Dyrk motion

Man bevæger sig markant mindre, når man arbejder hjemme. Eksempelvis får jeg ikke den halve times cykeltur til og fra arbejde som jeg plejer. Derfor er det også vigtigt at huske at røre sig, så man ikke får totalt kriller i kroppen. Jeg var ret god til at løbe i starten, men nu står den mest på 7 minute work out (hent appen) – og gerne om morgenen inden bad.

Lav aftaler

Hver dag kan godt føles meget ens når man sidder på hjemmekontoret, så det er dejligt at have noget at se frem til – ikke mindst for at give sig selv en arbejdsbagkant, så man ikke sidder og sumper rundt i mailen til langt ud på aftenen. Eksempelvis kan en eftermiddags/aften gåtur med en veninde, et google hangout kald med din bedstemor, en filmaften med sin kæreste eller whatever der gør dig glad være en brandgod idé.

Gør dit hjem hyggeligt

Der skal faktisk ikke så meget til og glæden ved at have planter, eksempelvis, er gigantisk når man arbejder hjemme. Så kan man vande dem og se dem vokse (og de fleste planter renser luften i dit hjem). Jeg kan varmt anbefale Den Franske Anemone på Fælledvej, der har det bedste udvalg af lækre grønne planter. De er desuden altid totalt søde til at hjælpe med at plante dem om for en!

Udnyt tiden

Apropos cykeltur frem og tilbage til arbejdet, så er en af de mere positive ting ved hjemmearbejde, at man får mere tid på hånden. Den tid kan man eksempelvis bruge til at lave simremad i løbet af dagen, bage morgenboller som dufter amazing i ens lejlighed eller hvad ved jeg! Jeg er mega glad for denne bolleopskrift og hvis jeg skulle anbefale en ret, som tager lidt længere tid at lave må det være Valdemarsros Butter Chicken.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFTERÅRS SNEAKERS