THREE COOL JACKETS

BERLIN PHOTO DIARY + TIPS

Jeg tilbragte torsdag-søndag sidste uge i Berlin med min boyfriend. Det var SÅ optur og vi var virkelig heldige med vejret, som var iskoldt, men med blå himmel og sol alle tre dage – så optur! Vi kender efterhånden byen rigtig godt, så vi brugte tiden på at gå en masse, drikke kaffe, kigge i butikker og spise lækker mad. Jeg har lavet en lille fotodagbog + samlet EN MASSE tips nedenfor, som jeg håber I kan bruge! ENJOY <3 (OBS: Scroll helt ned i bunden for guide!)

1

DAG 1

Vi landede på hotellet ved 18-tiden, hvilket er et helt perfekt tidspunkt ift. at man både kan nå at pakke ud, chille lidt på værelset og så tage ud og spise. Vi boede på AMANO Hotel, som er en del af AMANO Group, hvor vi tidligere har boet på Hotel MANI. AMANO Groups hoteller er virkelig optur og Hotel AMANO er virkelig anbefalelsværdigt! Beliggenheden er perfekt i Mitte og værelserne er dejligt store med de bedste senge. Derudover har de en virkelig hyggelig bar i hotellet, som serverer lækre drinks.

Vi gad ikke noget fancy torsdag aften så vi tog på Shiso Burger, hvilket viste sig at være en ekstremt god idé. OMG det er nok en af de lækreste burgere jeg nogensinde har smagt! Min telefon var gået ud, så jeg fik ikke taget et billede, men tjek deres Instagram HER – der får I en rimelig god idé om hvor lækkert det er.  Første aftenen endte for mit vedkommende med et langt karbad, hvilket var virkelig værdsat. Jeg har ikke karbad derhjemme (hvem har egentlig det?) og jeg craver et karbad på daglig basis her i vintermånederne – helt perfekt.

collage-3

4

DAG 2

Vi startede fredag med morgenmad på The Father Carpenter, som jeg havde fået anbefalet flere steder fra og det levede virkelig op til sit ry – virkelig lækker morgenmad, perfekt brød og kvalitetskaffe!

5

6

Vi var virkelig heldige med vejret og solen skinnede fra en skyfri himmel alle tre dage – så optur! Derfor valgte vi også at gå hele vejen til Kreuzberg, hvor vi drak turens bedste kaffe på The Visit Coffee Roastery og besøgte Voo Store som, efter min smag, er den flotteste og sejeste butik i Berlin. Jeg havde egentlig håbet på at få fingre i disse på turen, men de er udsolgt alle steder – heldigvis ikke på Matches Fashion, hvorfor jeg nu har klikket dem hjem i min størrelse.

collage-49

Efter Kreuzberg gik vi tilbage til Mitte, hvor vi boede og gik i Uniqlo, Muji og en del andre gode butikker (jeg linker til de bedste i slutningen af dette indlæg). Vi spiste frokost på den legendariske Monsieur Vuong, som aldrig skuffer.

10

Fredag aften havde jeg bestilt bord på DUDU, som også må siges at være lidt af en klassiker, når man besøger Berlin. Lækrere sushi skal man lede længe efter og så er der bare så god stemning. Vi afsluttede aftenen med en drink på hotelbaren.

collage-5

DAG 3

Efter en del research aftenen før besluttede vi os for at tjekke Allan’s Breakfast Club ud lørdag morgen – og det var vi virkelig glade for. Vi kom lige da de åbnede, hvilket var virkelig heldigt for der var PACKED. Heldigvis nåede vi at få et bord og så fik vi den mest greasy optursmorgenmad nogensinde – min kæreste fik Croque Monsieur og jeg fik Eggs Benedict og der var virkelig ikke sparet på noget. Australsk morgenmad kan åbenbart noget – og så er stedet virkelig hyggeligt og charmerende.

13

Derefter chillede vi rundt i området omkring Oderberger Strasse, som er fyldt med hyggelige gader, lokale der hygger sig og genbrugsbutikker. I stedet for frokost gik vi for weissbeer og kage-løsningen på Rose Garden i Mitte. Et sted som ser temmelig basic ud udefra, men som er kæmpestort og virkelig lækkert indvendigt. Meget deli-agtigt og skønt til både morgenmad, frokost og kaffe/kage.

collage-7

19

collage-6Lørdag aften var vi i humør til at spise italiensk, så vi ringede og bookede bord på Standard Serious Pizza. Det er hands down en af de bedste pizzaer jeg nogensinde har smagt og rødvinen var også lige som den skulle være. Middagen sluttede perfekt af med tiramisu, som er min all-time yndlings dessert, så det kunne ikke være bedre.

22

DAG 4

Søndag nåede vi forbi vores yndlings kaffe/bager-sted Zeit Für Brot i Mitte, som serverer den bedste kanelsnegl nogensinde. Man må nemlig godt spise kage til morgenmad når man er på ferie! Herefter gik vi lige en sidste tur i kolde, solrige Berlin for at suge det sidste af byen til os inden vi skulle i lufthavnen. Helt perfekt.

23

collage-8

24

STAY

Hotel MANI.
Torstraße 136, 10119 Berlin

Hotel AMANO.
Auguststraße 43, 10119 Berlin

Circus Hotel.
Rosenthaler Str. 1, 10119 Berlin

… alle tre hoteller ligger i Mitte og efter at have boet på alle tre kan jeg varmt anbefale dem. MANI og AMANO er klart i den mere luksuriøse ende, men stadig til at betale. Husk at booke direkte igennem hotellets egen website, da de ofte har bedre priser end diverse booking sites!

EAT

Chen Ché Teehaus. Fantastisk asiatisk mad.
Rosenthaler Str. 13, 10119 Berlin

DUDU. Overdrevet sushi, god stemning og drinks.
Torstraße 134, 10119 Berlin

Monsieur Vuong. Vietnamesisk og virkelig lækkert og billigt.
Alte Schönhauser Str. 46, 10119 Berlin

Shiso Burger. Asiatiske burgers og fantastiske fritter.
Auguststraße 29C, 10119 Berlin

Standard Serious Pizza. Fantastisk pizza og italiensk mad.Husk at bestille tiramisu til dessert!
Templiner Str. 7, 10119 Berlin

Der Imbiss. Lækker indisk-inspireret pizza. Lillebitte sted – god til en hyggelig og uformel frokost.
 Kastanienallee 49, 10119 Berlin

SHOP

Voo Store. High end butik i Kreuzberg. Har brands som JW Anderson, Prada, Eytys, Acne, Marques Almeida osv.
Oranienstraße 24, 10999 Berlin

Stab. Stort udvalg af sneakers til kvinder, Stüssy, Carhartt m.m.
Gipsstraße 23, 10119 Berlin

Superconscious. Supersmart streetwear butik med virkelig seje og lidt mere up and coming brands.
Weinbergsweg 22, 10119 Berlin

SOTO. Godt nok mest til mænd, men stadig en sej butik med kæmpe udvalg af seje brands.
Torstraße 72, 10119 Berlin

Sneakers’n’stuff. KÆMPE udvalg af sneakers og streetwear. Kæmpe butik!
Schönhauser Allee 6-7, 10119 Berlin

Firmament. Virkelig sej, lille butik med high-end streetwear brands.
Linienstraße 40, 10119 Berlin

Uniqlo og Muji. Ligger ved siden af hinanden i Mitte og er altid et besøg værd for lækker strik og seje interiørdimser.
Hackescher Markt 1, 10178 Berlin 

KaDeWe. Kæmpe luksus stormagasin med alle de dyre brands og lækker mad på toppen.
Tauentzienstraße 21-24, 10789 Berlin

Do You Read Me? Sej magasin og coffee table book butik i Mitte.
Auguststraße 28, 10117 Berlin

Soda. En anden sej magasin – og coffee table book butik i Mitte.
Weinbergsweg 1, 10119 Berlin

Solebox. Denne nåede vi desværre ikke, da vi ikke kom på de kanter, men det skulle efter sigende (ifølge Rezets Berlin guide i hvert fald) være en af verdens bedste sneakerbutikker. Den ligger i det lidt “dyrere” hood, hvor man også kan finde KaDeWe.
Nürnberger Str. 14, 10789 Berlin 

Derudover vil jeg anbefale Alte Schönhauser Strasse og Torstrasse, samt området deromkring i Mitte, da der ligger et hav af god butikker.

COFFEE/BREAKFAST

Allan’s Breakfast Club. Overdrevet greasy og delish australsk morgenmad. Kom i god tid eller prøv at bestille et bord i forvejen, da der er absurd mange mennesker.
Rykestraße 13, 10405 Berlin

Zeit Für Brot. Amazing brød, kage og kaffe.
Alte Schönhauser Str. 4, 10119 Berlin 

Father Carpenter Coffee Brewers. Kendt for deres kaffe og så serverer de virkelig lækker morgenmad (og sikkert også frokost)
Münzstraße 21, 10178 Berlin 

The Visit Coffee Roastery. Optur sted og fantastisk kaffe i Kreuzberg. De serverer også morgenmad, som ser rigtig lækre ud. Derudover har de nogle virkelig vilde kager på den sunde måde.
Adalbertstraße 9, 10999 Berlin 

Rose Garden. Hyggelig og lækker deli, hvor man kan få en øl, en kaffe, kage, snacks, frokost, morgenmad osv.
Alte Schönhauser Str. 61

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THREE COOL JACKETS