DAGENS

VICE PENGE

Skærmbillede 2015-06-26 kl. 13.14.25.png
Okay, her kommer et lidt anderledes indlæg fra min side. Det handler om penge. Jeg har altid tænkt at det var lidt stenet at man ikke har et fag som hedder “Privat Økonomi” i skolen da det for alvor er noget man har brug for! Jeg kan huske at det var enormt svært at styre dét at få Dankort dengang jeg blev 18. Jeg tog taxaer hjem fra byen, shoppede løs og brugte psyko mange penge på Latte på diverse cafeer i København og svingede plastic kortet. Det resulterer naturligvis i at jeg fik et kæmpe chok da jeg tjekkede sin konto, specielt fordi at jeg måske ikke følte at jeg havde levet anderledes end jeg altid har gjort – forskellen er måske bare lige at det førhen har været mine forældre som har betalt for min kaffe, mad, tøj osv.

For mange unge resulterer et overophedet Dankort ofte i overtræk, kassekredit osv. og det er jo lidt noget lort.. Det kan det i hvert fald være. Jeg har for et stykke tid siden taget den modne beslutning at få et “børnekort” dvs. jeg kan ikke overtrække min konto. Det har været svært efter at have levet med Dankort og “uden loft” i 6 år MEN det er også fedt at tage ansvar for egen økonomi og prøve at være lidt voksen – også selvom beslutningen skulle tages på baggrund af at jeg måske har været lidt umoden ift. min økonomi og desuden ikke har forstand på det OVERHOVEDET.

Anyway, VICE har, i samarbejde med Danske Bank, lavet et program som handler om PENGE – eller mere præcist om unge og økonomi. Programmet er skabt af unge til unge og jeg glæder mig vildt meget til at se med og blive klogere. Jeg vil opfordre alle andre til at gøre det samme! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DAGENS